A 0.11.7 – 0.11.9 frissítések során a Dockyard nyüzsgése és őrjöngése Puerto Rico felépítéséről szól. Ez a hajó a második világháború alatt kifejlesztett amerikai tervezésen alapul.

A Washingtoni Haditengerészeti Szerződés 1936-os lejárta szabad kezet adott az amerikai tervezőknek, hogy bármit kitaláljanak, amit a haditengerészet igényeinek kielégítésére célszerűnek tartottak. Az 1930-as évek végére szigorú helyzet alakult ki a Csendes-óceánon, ami felfedte, hogy az Egyesült Államoknak nehézcirkálókra van szüksége a kommunikációs vonalak és a repülőgép-hordozó alakulatok hatékony védelmére. Egyszerűen szólva, az országnak szüksége volt egy erős hajóra, nagy tűzerővel, nagy sebességgel és hatékony páncélzattal. 1940-re számos projektet hoztak létre. 
A CA-2D kivitel méretét tekintve a legnagyobb volt közöttük, és a fő ütegágyúkban felülmúlta az összes többit. 
Ezt a projektet használtuk prototípusként X Puerto Ricojátékunkban.

Tizenkét 305 mm-es fegyverrel van felfegyverkezve, amelyek négy fő ütegtoronyban vannak elhelyezve. 
A cirkáló AP kagylói jó sebzést okozó képességekkel és megnövelt ütési szögekkel rendelkeznek. 
A hajó nagy HP-medencével és szilárd páncélvédelemmel is rendelkezik. 
A cirkáló a legalkalmasabb a közepes és nagy távolságú párbajokra, ugyanakkor nem kevésbé hatékonyan támogatja a szövetségeseket jó AA-védelmével az ellenséges légi támadások visszaverésében. 
Surveillance Radarja elengedhetetlen a kulcsfontosságú területek rögzítéséhez.

Ha már megvanX Puerto Rico, és a Dockyardban felépíti, Puerto Rico bizonyítványt kap. 
Ezt be lehet cserélni a fegyvertár egy speciális részlegében – Dockyard: Certificate Exchange – a következő jutalmak egyikére: 35.000 Doubloon; 33.000 Acél; vagy 63.000 kutatási pont. 
Megjegyzés: Ha valamit szénnel szeretne vásárolni, javasoljuk, hogy jutalmul válassza az Acélt, és használja ki az Acélból szénné konverziót a Fegyverzet vásárlási képernyőjén. 
Ha nem cseréli ki Puerto Rico-tanúsítványát valamelyik rendelkezésre álló erőforrásra a 0.11.10-es frissítés megjelenése előtt, akkor automatikusan 35.000 Doubloont kap, amikor a frissítés életbe lép.

Jutalmak a Hajógyár teljesitése alatt.

Ha csak a Dockyard harci küldetésen haladsz keresztül, a 40 hajóépítési fázisból 34-et teljesíthetsz, és a következő jutalmakat szerezheted meg a Dockyardban:

 • 10.000 szén
 • 25.0000 Free XP
 • 75.000 Elite Commander XP
 • 5 nap Wows prémium
 • 25 db a következő elkölthető bónuszok közül: „Kredit +20% ”, „XP szállítása +100% ”, „Commander XP +100% ” és „Ingyenes XP +300% ”
 • 3x Distant Voyages konténer
 • 20x Stars ‘n’ Stripes álcázás
 • 7x ajándék doboz
 • 15 db a következő elkölthető bónuszok közül: „Kredit +40% ”, „XP szállítása +200% ”, „Commander XP +200% ”, és „Ingyenes XP +600% ”
 • Romboló VII Huron Port slottal és kapitánnyal 6 képességponttal
 • 10 db a következő felhasználható bónuszok közül: „Kredit +160% ”, „XP szállítása +800% ”, „Commander XP +800% ”, és „Ingyenes XP +2400% ”